První přátelské utkání máme vítězně za sebou

27.02.2017 09:00

Hodnocení trenéra z prvního přátelského zápasu.

 

TJ Borovany - FK Řepeč-Opařany 1:0 (1:0)

Branka: 18. Doskočil

Sestava: Vanýsek - Honza Fara, Krejčí, Teringl, Bában - Doskočil, Tomáš Vítek, Kovařík, Jirka Fara - Kudrna, Zeman

Náhradníci: Něnička, Lomský, Pekárek

 

V hodně mladé sestavě s devíti hráči ročníků 1997 a 1998 a dvěma novými hráči Patrikem Něničkou (FC MAS Táborsko), který má ale za sebou pět sezon v dorostu a žácích Bechyně, Jirkou Kovaříkem, ten má zkušenosti také z FC MAS Táborsko a to přímo z juniorské ligy U-21 a staronovým hráčem Honzou Farou jsme nastoupili proti ůčastníku 1.B třídy z Řepče.

K zápasu - soupeř byl docela mladý rychlostně velmi dobře vybavený a od první minuty se hrál rychlý dynamický kombinační a pohledný fotbal. Prvních deset minut bylo oťukávacích, následných patnáct minut jsme soupeře dostávali pod velký tlak okořeněný vedoucí brankou. První velkou šanci po famozní přihrávce Bejka spálil Kuba Kudrna nebo spíše ji fantasticky chytil brankář. Druhá byla gol centr zemiho poslal nechytatelně do sítě Míra Doskočil. Závěrečných patnáct minut bylo v režii soupeře, v úplném závěru první půle si v rozmezí dvou minut vypracoval tři čisté šance, které chytil brankář Vanýsek.

Druhá půle byla bojovná a vyrovnaná, v závěru nám začaly trochu docházet síly, přesto jsme soupeře do čisté šance nepustili. My si vypracovali dvě gólovky, které neproměnil opět Kuba Kudrna.

Co k tomu ještě říci. Pokud jste zkracovali hru, tak soupeř něměl šanci. Pokud jsme zvětšili hřiště a Řepeč získala prostor a čas, dostávala nás pod mírný tlak. Na zkracování musíme zapracovat, na přesnosti přihrávek také a trochu na fyzičce. Bylo vidět, že někteří a to i ti mladší díky rychlosti hry v závěru mleli z posledního.

Chci pochválit celý tým za předvedenou hru a herní projev, bojovnost a výkon na hřišti. Byl to velmi pěkný fotbal, kolektivní hra a to vždy rád vidím nebo vidíme.

Soupeřům se velmi líbila hra čtveřice Bejk, Tomík Vítek, Něnička a Vanýsek. Řekli mi, že se to v Borovanech hodně zvedlo, já k tomu dodám, že skvěle hrál celý tým. A proto všem děkuji a těším se za týden.

 

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206