9. kolo

10.10.2016 07:29

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Borovany vs. Záhoří:

BOROVANY ZÁHOŘÍ 4:4 (1:1) PK 5:4
Branky: 27. Zeman Petr, 64. Teringl Marek, 66. Barták Jan, 87. Zeman Petr - 34. Kvěch Michal, 52. Kápl Pavel, 63. Sochor Marcel, 75. Machatý Robert
Základní sestava Borovan: Vanýsek Vladislav - Bában František, Teringl Marek (K), Doskočil Miroslav, Mára Petr - Fara Jiří, Vítek Tomáš, Pícha Tomáš, Kudrna Jakub - Zeman Petr, Kukrál Zdeněk
Střídající hráči: Stejskal Patrik, Pekárek Tomáš, Barták Jan, Červenský Jiří, Uhlíř Martin
Rozhodčí: Haviar Luděk - Šika Miroslav, Smrček Martin


V dalším zápase doma Borovany přivítaly soupeře ze Záhoří, který se pohybuje v horních patrech tabulky. Domácí se v prvním poločase sice ujali vedení, ale hosté dokázali během pár minut vyrovnat. Ve druhém poločase padlo celkem šest branek. Nejprve strhli hosté vedení na svou stranu, poté přidali další branku a vedli již 3:1. Domácí se však nevzdali a během dvou minut vyrovnali. Hosté poté opět vstřelili branku a už už se zdálo, že bude vítězná. Domácí však nakonec dokázali chvilku před koncem utkání vyrovnat a poté uspěli i v pokutových kopech.

V prvním poločase se poprvé měnilo skóre ve 27. minutě. Doskočil poslal dlouhý pas na Zemana, který sice napoprvé neprostřelil hostujícího brankáře, ale napodruhé se mu to již povedlo - 1:0. Hosté srovnali krok ve 34. minutě. Po rohovém kopu, který nedůrazně vyrazil Vanýsek, se dostal k hlavičce zcela volný Kvěch a poslal míč mimo dosah domácího strážce svatyně - 1:1. Do konce prvního poločasu již žádná branka nepadla a proto se šlo do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Začátek druhé půle vyšel hostům. Nutno však dodat, že domácí obrana je ke vstřelení branek přímo vybídla. V 52. minutě totiž špatným autovým vhazováním vytvořil šanci pro hosty Bában a Kápl touto nabídkou nepohrdnul - 1:2. V 63. minutě bylo pro domácí ještě hůře. Ti totiž prachbídně zahráli trestný kop z pravé strany a nabídli tak hostům rychlý kontr na jehož konci byl přesně střílející Sochor - 1:3. Důležitým momentem pro domácí byla následující dvouminutovka, ve které vstřelili dva rychlé góly a vyrovnali stav utkání. V 64. minutě kopali domácí roh a Mára přesným centrem našel hlavu kapitána Teringla, který se v těchto situacích nemýlí - 2:3. V 66. minutě jásali domácí příznivci potřetí a nutno dodat, že tato branka byla opravdu výstavní. Mára rozehrál akci do středu hřiště na Bartáka, ten se obtočil kolem svého strážce a z dobrých 30 metrů vypálil překvapivou a velice razantní střelu, kterou zastavila až síť v hostující brance. Brankář Záhoří se po této střele stačil pouze ohlédnout a musel lovit míč ze své brány již potřetí - 3:3. Hosté však v 75. minutě opět odskočili na rozdíl jediné branky. To se totiž rozběhl od poloviny hřiště rychlonohý Machatý, přešel přes 3 hráče a poté podél Vanýska zakončil přesně k levé tyči - 3:4. Domácí se snažili stav utkání vyrovnat. 10 minut před koncem zápasu stáhli hru pouze na 3 obránce a to se nakonec vyplatilo. V 87. minutě totiž Mára vystihl špatnou rozehrávku hostů, pak posunul do středu hřiště na lépe postaveného Bartáka, jehož sraženou střelu ještě stihl ve skluzu usměrnit do sítě Zeman - 4:4. Jednu obrovskou šanci měl ještě Barták, ale nedokázal levou nohou usměrnit míč do poloodkryté branky a proto utkání skončilo remízou 4:4.

Penalty začaly pro domácí dobře, jelikož hned první hostující hráč netrefil branku. Poté Fara proměnil, hosté také. Jako další šel kopat "penaltový mág" Pícha a proměnil. Hosté také. Jako třetí z domácích kopal Barták a proměnil. Hosté také. Poté neproměnil domácí Vítek, hosté proměnili a rázem vedli 4:3. Za domácí šel poté Mára a poslal hostujícího brankáře na opačnou stranu, než míč. Poté hosté neproměnili a rozhodnutí měl na kopačce Zeman. Pokutový kop zahrál úspěšně a domácí se tak mohli radovat ze zisku bonusového bodu.

Borovanští sice v posledních třech zápasech vždy remizovali, ale zásluhou tří výher v penaltových rozstřelech mají nakonec z těchto zápasů 6 bodů. V příštím zápase budou Borovany bojovat o další body v Albrechticích. V minulém ročníku zde borovanští zvítězili jednoznačně 5:1. Povede se jim to i letos? Na to se přijeďte podívat v sobotu 15. 10. 2016 do Albrechtic. Utkání začíná od 15:30. Budeme se těšit na vaši diváckou podporu.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206