8. kolo

04.10.2016 11:10

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Kovářov vs. Borovany:

KOVÁŘOV BOROVANY 3:3 (1:1) PK 2:3
Branky: 22. Holub Luboš, 52. Novák Jiří, 70. Holub Luboš - 34. Krejčí David, 50. Zeman Petr, 83. Pícha Tomáš (pen.)
Základní sestava Borovan: Vanýsek Vladislav - Bában František, Teringl Marek (K), Krejčí David, Mára Petr - Uhlíř Martin, Vítek Tomáš, Červenský Jiří, Pícha Tomáš - Zeman Petr, Barták Jan
Střídající hráči: Stejskal Patrik, Pekárek Tomáš, Kudrna Jakub
Rozhodčí: Štěrba Zdeněk - Kalina Josef


V dalším zápase čekal Borovany tým z čela tabulky, nepříjemný a silný Kovářov. V minulém ročníku na jaře Borovany dokázaly v Kovářově překvapivě vyhrát, když otočili výsledek ze 4:2 na 4:6. Tentokrát se očekával vyrovnanější souboj, přesto však byl domácí Kovářov favoritem tohoto utkání.

Hned od začátku zápasu domácí naznačili, v čem jsou silní a jaký styl hry budou předvádět. Využívali zejména svou nějvětší útočnou sílu levonohého Holuba, který na levé straně často zaměstnával obranu hostů. Ve 22. minutě se poprvé v tomto zápase měnilo skóre, když dostal míč za obranu právě Holub a nakonec se štěstím nadvakrát propasíroval balón do branky - 1:0. Hosté se snažili o vyrovnání a to se jim ve 34. minutě povedlo. Po rohovém kopu se v pokutovém území odrazil míč přesně před Krejčího a ten si již věděl rady - 1:1. Do konce poločasu mohli diváci vidět ještě několik šancí na obou stranách. Nejzajímavější z nich měl Zeman, který se dobrým náběhem dostal za domácí obranu, obdržel přihrávku, udělal kličku brankáři, ale poté jeho snahu zmařil pomezní rozhodčí zvednutým praporkem. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve druhém poločase se na branku čekalo pouze pár minut. V 50. minutě totiž pěkně přihrál Mára Zemanovi za domácí obranu, Zeman se poté zbavil obránce kličkou do středu hřiště a tvrdě vypálil. Proti jeho střele by možná domácí brankář ještě stačil zasáhnout, ale domácí stoper tuto střelu tečoval lýtkem přesně k levé tyči - 1:2. Domácí se ihned vrhli do útoku, aby co nejrychleji odpověděli na tuto branku. Za svou aktivitu byli odměněni hned po dvou minutách. V 52. minutě domácí kopali roh a po závaru před hostující brankou dopravil míč do sítě Novák - 2:2. Domácí pak zahazovali šanci za šancí a nebýt výborně chytajícího Vanýska v hostující bráně tak mohlo být s hosty zle nedobře. I přesto, že domácí zahodili mnoho šancí, tak se v 70. minutě dočkali vedoucí branky. Ve vápně se dostal k odraženému míči Holub a nekompromisně propálil balón do sítě - 3:2. Hosté však nesložili zbraně a snažili se o vyrovnání. Po několika neproměněných šancích, kdy hosté 2x orazítkovali svými pokusy břevno, přišla 83. minuta a bylo vyrovnáno. Ve vápně byl totiž jednoznačně faulován Pekárek. Rozhodčí ani chvilku neváhal a nařídil pokutový kop. Ten si vzal na starost "penaltový mág" Pícha a s jistotou proměnil - 3:3. Do konce zápasu si ještě oba týmy vytvořily několik šancí na vstřelení gólu, ale žádný střelec se již neprosadil.

Zápas tedy skončil asi zaslouženě dělbou bodů a následovaly pokutové kopy o bonusový bod. Ty nakonec ovládli hosté, když dokázali vstřelit 3 branky a domácí pouze dvě. Za hosty byli úspěšní Vítek, Krejčí a Barták. Své pokusy naopak neproměnili Pícha a Bában. Výborně zachytal nejen v zápase, ale i v penaltovém rozstřelu brankář Vanýsek, který byl hlavním strůjcem dvoubodového zisku Borovan.

V příštím zápase budou Borovany doma hostit další tým z čela tabulky a to Zahoří, které má v tabulce o 2 body více, než Borovany. Přijďte naše hráče v hojném počtu podpořit v boji o další mistrovské body. Zápas se bude hrát v sobotu 8. 10. 2016 od 16:00.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206