6. kolo

18.09.2017 07:39

 

Report ze zápasu Borovany vs. Bernartice "B":

BOROVANY BERNARTICE "B" 3:4 (1:0)

Branky: 43. Mára Petr, 78. Doskočil Miroslav, 89. Pícha Tomáš - 49. Hrádek Josef, 53. Šerhant Petr (pen.), 58. Šerhant Petr, 85. Psohlavec Jan

Sestava Borovan: Stejskal Patrik - Teringl Marek (K), Doskočil Miroslav, Uhlíř Martin, Vítek Tomáš - Pícha Tomáš, Mrzena Lukáš, Kovařík Jiří, Mára Petr - Blažek Martin, Zeman Petr
Střídající hráči: Černohorský Jakub, Pekárek Tomáš, Bában František
Rozhodčí: Kaštánek Libor, Měchura Petr, Čarek Martin


Derby tentokrát nedopadlo dle představ domácích Borovan. Ty sice těsně před poločasovou pauzou šly do vedení, ale vůbec se jim nepovedl vstup do druhého poločasu, kdy hosté rychle vyrovnali a poté měli k dispozici pokutový kop a dokonce výhodu dohrávat zbylých 40 minut proti deseti hráčům domácích. Borovany sice bojovaly až do konce, ale nakonec na body nedosáhly i přesto, že byly ve zbytku zápasu lepším týmem i v deseti hráčích. Hosté však narozdíl od domácích dokázali své šance dokonale využít a proto si nakonec odvezli výhru v poměru 4:3.

 

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný a hrálo se zejména ve středu hřiště. Hosté si během první půle vytvořili několik nebezpečných akcí, ale v zakončení nebyli úspěšní. Největší šanci měl asi Z. Šerhant, který se dobrým náběhem dostal do pokutového území z pravé strany, ale domácí obrana ve spolupráci s brankářem Stejskalem nakonec zažehnala nebezpečí. Za hosty také jednou prověřil Stejskala Psohlavec střelou z dálky. S tou si však domácí brankář bez problémů poradil. Domácí však také měli svoje šance. Mára po chybě hostující defenzivy prodloužil hlavou míč k Zemanovi a jeho umístěný pokus stačil mimo tři tyče vytěsnit hostující brankář. Mára poté vyzkoušel střelou ze střední vzdálenosti pozornost brankáře hostí, který míč směřující pod břevno vyrazil na rohový kop. Skóre zápasu tedy otevřel až těsně před přestávkou domácí Mára. Ve 43. minutě totiž Pícha poslal dlouhý míč za obranu na Blažka, který našel přesným centrem Máru, jenž hlavou bez problémů prostřelil brankáře hostů - 1:0. Tímto stavem skončil první poločas.

 

Do druhého poločasu domácí vstoupili hodně špatně a odměnou pro hosty bylo vyrovnání. Ve 49. minutě totiž z velké dálky nápřáhl ke střele Hrádek a jeho pokus skončil u právé tyče v brance Stejskala - 1:1. V 53. minutě se prodral do šance Psohlavec, ale domácí Vítek ho jako poslední hráč stáhl rukou ve vápně a rozhodčímu nezbylo nic jiného, než odpískat penaltu a Vítek následně obdržel červenou kartu. K penaltě se postavil P. Šerhant a bezpečně ji proměnil - 1:2. V 58. minutě vedli hosté již o dvě branky. P. Šerhant se dokázal dostat za obranu domácích a obstřelil Stejskala k bližší tyči - 1:3. Zatímco hosté využívali téměř všechny své šance ke vstřelení gólu, tak domácí zahazovali co se dalo. Hostující obraně zatápěl zejména rychlonohý Blažek, ale ani jeden ze dvou samostatných úniků nedokázal využít. Domácí se však nadále snažili a na hřišti nebylo vůbec znát, že mají o jednoho hráče v poli méně. V 78. minutě se domácí dočkali snížení stavu, když kopali roh. Hostující defenziva odvrátila míč jen na velké vápno odkud Mára hlavou posunul doleva na Píchu, který nacentroval a Doskočil hlavou vstřelil druhý gól domácích - 2:3. Borovany poté vsadily vše na jednu kartu avšak po jednom z protiútoků inkasovali počtvrté. V 85. minutě se dokázal hlavou prosadit Psohlavec a zvýšil vedení Bernartic - 2:4. Konečnou podobu výsledku dal v 89. minutě domácí Pícha. Po chybné rozehrávce hostů ve středu hřiště prostrčil Mára míč do křídla na Blažka, který posunul do středu na úplně volného Píchu. Ten šel úplně sám na hostujícího brankáře a bez problémů snížil stav utkání umístěnou střelou k levé tyči - 3:4. Více toho však domácí již nestihli a tak se museli smířit s těsnou prohrou, což znamená, že jsou nadále bez bodu na předposledním místě tabulky.

 

V dalším zápase se Borovany představí ve Smetanově Lhotě. Utkání se odehraje v neděli 24. 9. 2017 od 16:30. Přijeďte naše hráče podpořit!

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206