5. kolo

11.09.2016 10:10

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Borovany vs. Podolí II:

BOROVANY PODOLÍ II 1:3 (0:2)
Branky: 88. Teringl Marek - 29. Girardey Yoni, 40. Girardey Yoni, 80. Bednarčik Jakub
Základní sestava Borovan: Vanýsek Vladislav - Šerhant Zdeněk, Teringl Marek (K), Krejčí David, Mára Petr - Vítek Tomáš, Doskočil Miroslav, Vítek Marian, Fara Jiří - Uhlíř Martin, Zeman Petr
Střídající hráči: Červenský Jiří, Stejskal Patrik, Pekárek Tomáš, Bában František, Kudrna Jakub
Rozhodčí: Měchura Petr - Smrček Martin, Vanýsek Zdeněk


V dalším zápase čekal Borovany souboj s týmem z Podolí II. Byl to souboj jediných dvou týmů, které v letošním ročníku zatím neztratily ani bod a hrálo se tedy o první místo v tabulce okresního přeboru. Domácí tým nakonec prohrál tento zápas zejména špatným výkonem v prvním poločase, kdy obdržel dvě branky. Ve druhém poločase se výkon zlepšil, ale hosté přidali ještě třetí branku. Dvě minuty před koncem už jen stihli domácí zaznamenat alespoň čestný úspěch.

V prvním poločase byli mnohem aktivnější hosté a směrem dopředu byli nebezpečnější. Domácí nezačali utkání dobře a nemohli se dostat do tempa. Hosté poprvé zahrozili, když z pravé strany centroval míč do nebezpečného prostoru Girardey. Míč však stihnul zachytit domácí brankář Vanýsek. Po chvilce už Vanýsek musel opět zasahovat proti nebezpečné střele Girardeye, který byl nejaktivnějším hráčem hostů. Poté se dostali ke slovu i domácí. Mára z levé strany zahrával trestný kop, který mířil do správného prostoru, ale hostující brankář Man stihl míč vyboxovat do pole před nabíhajícími domácími hráči. Hned z protiútoku vyrazili hosté rychle dopředu, ale na polovině hřiště byli nedovoleně zastaveni. Rychlým rozehráním však překopli domácí obranu. Zde se snažil dostat k míči Girardey, což mu domácí Mára bohužel nešťastně umožnil, když zahrál špatně malou domů a hostující útočník stihl přehodit Vanýska - 0:1. Tento smolný gól dodal hostům více sebedůvěry a ti dále hrozili zejména po nákopech za obranu na rychlonohého Girardeye. Do konce poločasu se jim tato taktika jednou vyplatila. Ve 40. minutě hosté zahrávali z poloviny hřiště trestný kop, náběh Girardeye Mára nestihl zachytit a hostující útočník z voleje dokázal prostřelit Vanýska - 0:2.

Ve druhém poločase se výkon domácího týmu zlepšil a začaly se dostavovat i šance. Největší měl po zahrání trestného kopu Krejčí, když se k němu ve vápně odrazil míč, ale jeho střelu zastavila tyč. Poté domácí zahrávali další trestný kop, Mára se dostal k hlavičce, ale stačil míč pouze lehce přizvednout, s čímž si hostující brankář Man poradil. Třetí branku hostů přidal v 80. minutě kapitán Bednarčik, když po dlouhém autu Šindeláře dokázal svou hlavičku nasměrovat mimo dosah Vanýska - 0:3. Čestný úspěch domácích zaznamenal v 88. minutě domácí kapitán Teringl, když z trestného kopu na hranici velkého vápna zamířil přesné k pravé tyči - 1:3. Do konce zápasu se již ani jeden z týmů k žádné brankové příležitosti nepropracoval a proto skončilo utkání výhrou Podolí II v poměru 1:3.

Domácí tentokrát nepředvedli výkon, který by stačil na bodový úspěch a po zásluze prohráli. Z hostujícího týmu dělal domácí obraně největší problémy zejména rychlonohý a důrazný Girardey, který zaznamenal dvě branky. V příštím zápase budou Borovany cestovat do Čížové, kde se utkájí s místní rezervou. Poslední zápas v Čížové skončil 2:2 a Borovany dokázaly zvítězit v penaltovém rozstřelu. Dočkají se borovanští příští víkend dalších bodů z Čížové? Zápas se odehraje v neděli 18. 9. 2016 od 16:30.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206