26. kolo

19.06.2017 08:46

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Králova Lhota vs. Borovany:

KRÁLOVA LHOTA BOROVANY 2:1 (1:1)

Branky: 16. Markvart Lukáš, 82. Markvart Lukáš - 38. Barták Jan

Sestava Borovan: Stejskal Patrik - Červenský Jiří, Teringl Marek, Černohorský Jakub, Mára Petr - Uhlíř Martin, Pícha Tomáš, Kovařík Jiří, Pekárek Tomáš - Blažek Martin, Barták Jan
Rozhodčí: Humr Ondřej, Štěrba Zdeněk, Kubičková Adéla


V posledním zápase této sezóny se Borovany představily v Miroticích, kde je hostilo mužstvo z Královy Lhoty. I přesto, že byli domácí opticky téměř celý zápas lepším týmem, tak hosté drželi nerozhodný stav až do 82. minuty, kdy se podruhé v zápase prosadil Markvart a rozhodl tak o tříbodové výhře pro Královu Lhotu.

První poločas začal svižně a domácí chtěli co nejdříve vstřelit úvodní branku zápasu. Po několika méně nebezpečných střelách ze střední vzdálenosti, které hostující Stejskal bezpečně pochytal, však Králova Lhota udeřila. Domácí odcentrovali z pravé strany, míč proskákal vápnem až na zadní tyč, kde byl nedostatečně hlídán Markvart a dorazil míč do poloprázdné branky - 1:0. Hosté se dopředu moc nedostávali, hráli spíše na "náhodu" a jejich kombinace často končila po druhé až třetí přihrávce na kopačkách soupeře. Přesto se hostům podařilo ve 38. minutě vstřelit branku. Domácí špatně zahráli malou domů, kterou vystihl Barták a podél brankáře zamířil přesně k levé tyči - 1:1. Do konce poločasu se již nic zásadního neudálo a proto se šlo do kabin za stavu 1:1.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Domácí se ze všech sil snažili vstřelit další branky, hosté bránili stav a vyráželi do protiútoků. Domácí vyprodukovali za druhý poločas celkem hodně střel, ale většina z nich mířila mimo branku. Ty, které směřovaly na branku, tak v poklidu zlikvidoval Stejskal. Hostující brankář si výborně poradil i s nebezpečnou střelou Markvarta z bezprostřední blízkosti, kterou vyrazil na roh. Hosté však měli také své šance. Při jedné ze standardních situací propadl míč až na zadní tyč, kde na něj jen těsně nedosáhl hostující kapitán Teringl. Po další standardní situaci měl druhou branku na hlavě Barták, ale nikým neatakován zamířil trestuhotně jen mimo tři tyče. V 60. minutě došlo ze strany domácích k jasnému oplácení, ale hlavní rozhodčí zcela nepochopitelně udělil domácímu hráči jen žlutou kartu místo červené a navíc hostujícímu kapitánovi udělil žlutou kartu za protesty. Domácí hrozili zejména rychlými náběhy za obranu a po několika neúspěšných pokusech, kdy se nacházeli v ofsajdu, jim tato taktika jednou vyšla. V 82. minutě se Markvart vyhnul ofsajdové pasti a šel sám na brankáře, kterého překonal a dal tak výsledku konečnou podobu 2:1 pro Královu Lhotu.

Domácí vyhráli zaslouženě, ale na výhru se hodně nadřeli zejména kvůli zahazování brankových příležitostí. Hosté odehráli dobré utkání. Byli pro domácí rovnocenným soupeřem a minimálně bod z tohoto zápasu by si zasloužili. Borovany tedy skončily na celkovém 8. místě se ziskem 32 bodů.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206