23. kolo

28.05.2018 11:38

 

Report ze zápasu Kostelec vs. Borovany:

KOSTELEC BOROVANY 0:0 PK 3:5
Sestava Borovan: Haškovec Michal - Teringl Marek (K), Mára Petr, Doskočil Miroslav, Bában František - Barták Jan, Burda Jan, Lapáček Michal, Charypar Vladimír - Vlk Ondřej, Zeman Petr
Střídající hráči: Pekárek Tomáš, Uhlíř Martin, Stejskal Patrik, Červenský Jiří, Černohorský Jakub
Rozhodčí: Humr Ondřej, Štěrba Zdeněk, Tanáč Vladislav

 

V dalším zápase hrály Borovany v Kostelci a díky udržené nule nakonec dosáhly na maximum z tohoto zápasu, což byl zisk dvou bodů. Kostelec měl sice v utkání více šancí a dokonce 3x hosty zachránila branková konstrukce, ale nakonec si Borovany odvážejí z Kostelce 2 body po výhře v penaltovém rozstřelu.

 

V prvním poločase se hosté k vážnější šanci nepropracovali, naproti tomu domácí ano. Hrozili rychlými náběhy za obranu a nebezpečnými standardními situacemi. Hostující obrana však vše přečkala. Nejnebezpečnější situací pro hosty byl trestný kop z 25 metrů, kdy domácí trefili pravou tyč. U hostů lze zmínit akci Vlka, který se dobře uvolnil na levé straně a přihrával od brankové čáry chytře pod sebe na velké vápno, ale jeho spoluhráči si dávali až moc přednost a tak domácí obrana tuto ošemetnou situaci snadno vyřešila včasným odkopem míče.

 

Ve druhém poločase pokračovala hra stejným průběhem, ale hosté se začínali čím dál více osmělovat v útočné fázi. Jejich střely však bezchybně likvidoval domácí brankář. Domácí měli ke gólu blízko po jednom z rohových kopů, když trefili břevno. Odražený míč poté stihla hostující obrana odehrát do bezpečí. Při další šanci domácích hosty opět zachránilo břevno, když se míč v hlavičkovém souboji odrazil od zad domácího hráče a nakonec se snesl až na břevno a pak se odrazil do zámezí. Žádná z dalších šancí již ke gólu nevedla a tak se nakonec zrodila pro Borovany nepříliš vídaná remíza 0:0.

 

O bonusový bod se poté týmy utkaly v penaltovém rozstřelu. Začínali hosté, za které Teringl proměnil. Domácí hned z první penalty nedali. Poté za hosty proměnil penaltu Charypar. Další penaltu domácí dali a snížili na 1:2. Za hosty pak proměnil Zeman a domácí byli také úspěšní - 2:3. Za hosty se při čtvrté penaltě nemýlil Burda, domácí byli taktéž úspěšní - 3:4. Rozhodnutí měl za hosty na kopačce Mára, kterého nerozhodilo ani vystřídání domácího brankáře a rozhodl tak o zisku bonusového bodu pro Borovany.

 

Jelikož v tomto kole měla volno Krč, tak Borovany stáhly její náskok na dva body a v posledních třech zápasech se budou snažit, aby se bodově před Krč dostaly. V dalším zápase Borovany čeká na domácím hřišti rezerva Protivína. Utkání se odehraje v sobotu 2. 6. 2018 od 17:00. Přijďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206