23. kolo

30.05.2016 10:41

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/811

 

Report ze zápasu Kovářov vs. Borovany:

KOVÁŘOV BOROVANY 4:6 (3:2)
Branky: 10. Růzha Jan, 35. Hubička Jan, 42. Škoch Filip, 62. Škoch Filip - 6. Barták Jan, 44. Barták Jan, 63. Doskočil Miroslav, 66. Fara Jiří, 68. Mára Petr, 75. Mára Petr
Sestava Borovan: Albrecht Jan - Uhlíř Martin, Teringl Marek (K), Černohorský Jakub, Šerhant Zdeněk - Mára Petr, Pícha Tomáš, Fara Jiří, Doskočil Miroslav - Alexa Jiří (83. Stejskal Patrik), Barták Jan
Rozhodčí: Šika Miroslav


V dalším utkání borovanské fotbalisty čekal velmi těžký a nepříjemný soupeř. Borovanští zajížděli do Kovářova, který okupuje druhou příčku tabulky. V Kovářově již Borovany nevyhrály mnoho let a i tentokrát nic nenasvědčovalo tomu, že by domácí měli ztratit nějaké body. Přesto každá série jednou končí. A série prohraných utkání Borovan, nejen na hřišti Kovářova, ale i v jarní části soutěže, skončila. Borovany se radovaly na jaře teprve z druhé výhry, ale tato výhra pro ně byla velice sladká a v mnoha očích velmi nečekaná.

Domácí hned od úvodu zápasu prohrávali. Již v 6. minutě se totiž prosadil Jan Barták střelou na vzdálenější tyč. Kovářov se však snažil co nejrychleji na tuto branku zareagovat a to se podařilo. V 10. minutě vyrovnal na 1:1 Jan Růzha, když si naběhl z druhé vlny a dokázal prostřelit Jana Albrechta. Domácí hráči chtěli hrozit zejména po své levé straně, ale náběhy domácího útočníka Luboše Holuba velmi efektivně rozrážel skvěle hrající Zdeněk Šerhant. Přesto se nejlepší střelec okresního přeboru dostal dvakrát ke střele zpoza velkého vápna. Poprvé ho bravurně vychytal Jan Albrecht, když vyškrábl míč směřující do pravé šibenice na roh a při druhé střele hostující brankář zasahovat nemusel, protože se tato střela nevešla mezi tři tyče. Ale i před brankou domácích bylo hodně vzruchu. Nejprve se do šance dral Jiří Fara, když obral hostujícího obránce o míč a poté upaloval sám na brankáře. V rozhodujícím okamžiku mu ale špatně vyšel krok a zakončil velmi slabě, s čímž si domácí brankář bez obtíží poradil. Při další šanci však domácím zatrnulo ještě více. Na levé straně Jiří Alexa vybojoval míč a poté ho naservíroval zcela volnému Petru Márovi na malé vápno, jenž však možná trochu zbrkle pálil z první jen půl metru vedle levé tyče. A tak další změna stavu nastala až ve 35. minutě, kdy se dokázal prosadit mladík v sestavě domácích Jan Hubička. Zvýšení náskoku domácím zařídil ve 42. minutě Filip Škoch. Doplnil totiž svým náběhem rychlý brejk Kovářova a z druhé vlny, kdy byl zcela nehlídán, bez potíží vstřelil branku. Hostům se však podařilo ještě do konce prvního poločasu snížit na jednobrankový rozdíl. Ve 44. minutě Tomáš Pícha kopl roh a svým přesným centrem vybídl ke skórování Jana Bartáka, který si s umístěním míče do sítě věděl rady - 3:2.

Druhý poločas začal trochu vlažněji. Domácí se snažili držet míč na svých kopačkách a chtěli se po stranách dostávat k centrovaným míčům do vápna. Minuty přibývaly a na ukazateli skóre byl stále stav 3:2 pro Kovářov. V 62. minutě však dvoubrankový náskok pro domácí zařídil opět Filip Škoch, když nadvakrát propasíroval míč do sítě po chybě Marka Teringla. Vypadalo to, že si domácí zápas pohlídají a utkání v poklidu dovedou do vítězného konce, ale pak přišel ze strany hostů nečekaný zvrat. Ihned v 63. minutě se ve středu hřiště proháčkoval mezi třemi hráči Petr Mára, roztáhl hru přihrávkou na levou stranu, kde Martin Uhlíř prostrčil balón na Tomáše Píchu, který tentokrát svým přesným centrem vybídl ke skórování netradičního střelce Miroslava Doškočila. Ten si s touto šancí poradil mazácky a uklidil míč hlavou k levé tyči do protipohybu domácího brankáře. Po této brance hostům doslova narostla křídla a začaly se z jejich strany dít nevídané fotbalové kousky. V 66. minutě se dokázal na levé straně hřiště uvolnit Tomáš Pícha. Poslal přesný centr před bránu, kde se nejlépe zorientoval Jiří Fara a vyrovnal stav utkání na 4:4. O dvě minuty později se třepetal kulatý nesmysl v domácí síti již popáté. Petr Mára si navedl míč do středu hřiště a z dobrých 25 metrů vyslal na bránu utěšenou ránu, kterou zastavila až síť. Zmar domácích završil v 75. minutě jeden z obránců, když si srazil míč po stříleném centru Petra Máry do vlastní brány - 4:6. Domácí se však nevzdali a na poslední čtvrthodinku uzavřeli hosty na jejich obranné polovině. Žádný gól už ale kovářovští vstřelit nedokázali. Buď jejich střely vychytal výborný Jan Albrecht nebo se domácí netrefili mezi tři tyče.

Hosté odehráli svůj nejlepší jarní zápas, když bojovali jeden za druhého, dřeli a nechali na hřišti úplně všechno. Celý tým podal parádní výkon. Hlavními strůjci výsledku byli určitě oba útočníci, kteří se rvali o každý míč a nevypustili žádný souboj. Velmi dobře zahrála i středová řada v čele s Tomášem Píchou, který svou hrou dodával ostatním patřičný klid. Z obranné řady je potřeba vyzdvihnout Zdeňka Šerhanta, který odehrál skvělý zápas a zcela eliminoval největší ofenzivní sílu soupeře. Nesmím ovšem zapomenout na jistotu v borovanské bráně Jana Albrechta, který i v Kovářově prokázal svoje kvality a mnohokrát podržel svůj tým výbornými zákroky.

V příštím zápase budou Borovany na domácím hřišti hostit rezervu Bernartic. Přijďte se podívat na toto derby a podpořte domácí fotbalisty v boji o další mistrovské body. Zápas se bude hrát v sobotu 4. června od 17:00.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206