21. kolo

15.05.2017 07:59

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Borovany vs. Kovářov:

BOROVANY KOVÁŘOV 8:2 (3:2)

Branky: 17. Pícha Tomáš (PK), 39. Vlk Ondřej, 45. Vlk Ondřej, 50. Blažek Martin, 61. Vlk Ondřej, 75. Vlk Ondřej, 87. Pekárek Tomáš, 88. Kudrna Jakub - 4. Mráz Jiří, 32. Hubička Jan

Sestava Borovan: Vanýsek Vladislav - Uhlíř Martin, Krejčí David, Teringl Marek (K), Červenský Jiří - Pekárek Tomáš, Pícha Tomáš, Doskočil Miroslav, Mára Petr - Kudrna Jakub, Vlk Ondřej
Střídající hráči: Stejskal Patrik, Blažek Martin
Rozhodčí: Jevčák Martin, Čarek Martin, Smrček Martin


V dalším zápase hostili borovanští fotbalisté druhý tým tabulky Kovářov a i přesto, že nebyli zcela kompletní, tak dokázali vyhrát. Vítězství domácích poměrem 8:2 by však před zápasem tipoval jedině pacient docenta Chocholouška. Borovany sice v zápase dvakrát prohrávaly, ale v poslední minutě prvního poločasu se dostaly do vedení 3:2, které ve druhém poločase pěti brankami značně navýšily. Zlomový okamžik nastal za stavu 4:2 pro Borovany, kdy měl Kovářov k dispozici pokutový kop. Domácí brankář Vanýsek však zazářil nejen při zneškodnění pokutového kopu, ale dokázal zlikvidovat i následnou dorážku kovářovského exekutora Jarošíka.

Tentokrát se na první gól nečekalo příliš dlouho. Hned ve 4. minutě podcenil Vanýsek dlouhý centr z trestného kopu, který k překvapení všech skončil v levé šibenici domácí branky. Šťastným střelcem byl hostující Mráz - 0:1. Domácí odpověděli v 17. minutě. Mára poslal míč za obranu na nabíhajícího Vlka, kterého ve vápně fauloval hostující brankář a pískala se penalta pro domácí. Míč si postavil penaltový specialista Pícha a s přehledem vyrovnal - 1:1. Hosté však ve 32. minutě opět vedli, když se z dorážky dokázal prosadit Hubička - 1:2. Domácím však ve 39. minutě opět zafungovala souhra Mára - Vlk. Prvně jmenovaný kopl od rohového praporku přesný střílený centr, který si hlavou našel borovanský kanonýr Vlk a bylo to 2:2. Další šanci měl Vlk po centru Blažka. Míč sice uklidil do sítě, ale nacházel se v ofsajdu a proto branka platit nemohla. V poslední minutě prvního poločasu výborně zapracoval na pravé straně Blažek, posunul míč na Doskočila a ten vyprodukoval tvrdou střelu směřující na zadní tyč. Hostující brankář konečky prstů stačil tuto střelu vyrazit, ale pouze před Vlka, který míč dopravil do sítě - 3:2. Oba týmy měly ještě další šance v prvním poločase, ale branka z nich nakonec nepadla a tak se šlo za stavu 3:2 pro domácí do kabin.

Druhý poločas začal velmi dobře pro Borovany. Aktivní Blažek dělal svým pohybem hostujícím zadákům velké problémy a po zásluze byl odměněn v 50. minutě vstřelenou brankou, když zvýšil vedení domácích na 4:2. Hosté poté mohli z pokutového kopu snížit, ale Jarošíka nadvakrát vychytal výborný Vanýsek a pak již domácí obrana odklidila míč do bezpečí. V 61. minutě už vedli domácí o tři branky. Hostující obránce udělal obrovskou hrubku, když při odkopu špatně trefil míč a Vlk po samostatném úniku zkompletoval hattrick - 5:2. Další branku Borovan přidal v 75. minutě opět Vlk, který se po průnikové přihrávce od Doskočila dostal do zakončení a chladnokrevně obstřelil brankáře k pravé tyči - 6:2. Hosté však také ohrožovali domácího Vanýska, ale ten chytal bezchybně a měl i štěstí, když mu při jedné z kovářovských šancí pomohla tyč. Borovanští fanoušci se dožadovali ještě další branky a to jim v pohodě hrající domácí nakonec dvojnásobně splnili. Nejdříve sice Pícha po přihrávce od Vlka bránu přestřelil ale nedlouho poté se z prvního gólu v této sezóně radoval v 87. minutě Pekárek, který se dokázal proháčkovat snad přes tři obránce a poté vystřelil mimo dosah brankáře hostí - 7:2. Další gól měl na noze Kudrna, který obral hostujícího obránce o míč a řítil se sám na brankáře. Jeho střele k levé tyči však chyběla větší razance. Kudrna si však spravil chuť o několik vteřin později, když se dokázal dostat za hostující obranu a poté uklidil mazácky míč přesně k pravé tyči - 8:2.

Domácí odehráli velmi dobrý zápas a i přesto, že dvakrát prohrávali, tak dokázali nakonec výsledek otočit ve svůj prospěch. K vysoké výhře přispěl zejména velmi produktivní Vlk, který vstřelil čtyři góly. Výborně zahráli také Blažek, Kudrna, Pekárek a Uhlíř, přičemž první tři jmenovaní se dokázali i gólově prosadit. Na zápas dorazilo i dost fanoušků a za jejich podporu jim moc děkujeme. Další zápas odehrají Borovany opět doma, když přivítají v dohrávce 19. kola Čížovou "B". Utkání se odehraje v pátek 19. 5. 2017 od 18:00. V neděli 21. 5. 2017 čeká Borovany zápas 22. kola a představí se od 16:00 na hřišti Záhoří. Přijďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206