20. kolo

07.05.2018 07:04

 

Report ze zápasu Borovany vs. Smetanova Lhota:

BOROVANY SMETANOVA LHOTA 1:2 (0:0)

Branky: 68. Lapáček Michal - 76. Kálal Josef, 85. Procházka Lukáš

Sestava Borovan: Teringl Marek (K) - Červenský Jiří, Bában František, Pícha Tomáš, Kovařík Jiří - Burda Jan, Doskočil Miroslav, Lapáček Michal, Mára Petr - Charypar Vladimír, Zeman Petr
Střídající hráči: Uhlíř Martin, Černohorský Jakub, Pekárek Tomáš, Stejskal Patrik
Rozhodčí: Matyš Jakub, Smola Tadeáš, Štemberk Daniel

 

V dalším zápase Borovany opět těsně prohrály. Tentokrát na domácím hřišti se Smetanovou Lhotou s výsledkem 1:2. Borovany sice šly ve druhém poločase do vedení, ale Smetanova Lhota ve zbytku zápasu otočila skóre na 1:2. Borovany si sice vytvořily více brankových příležitostí, než Smetanova Lhota, ale nebyly bohužel úspěšnější v jejich zakončování. Hosté vytěžili z minima maximum a proto si odvážejí 3 body.

 

V prvním poločase sice diváci branku neviděli, ale rozhodně se bylo na co koukat. Smetanova Lhota byla ze začátku aktivnější a první nebezpečná situace mohla hned skončit brankou. Ze 20 metrů se odhodlal ke střele jeden z hostujících hráčů a Teringla v domácí brance muselo po povedené střele zachraňovat břevno. Nebezpečně vypadala i situace po centru hostí z levé strany. Pícha lehce přizvedl míč a po špatné komunikaci mezi Teringlem a Červenským proskákal míč naštěstí mimo branku. Domácí poprvé vážněji zahrozili o několik minut později. Mára dobře předskočil protihráče, poté si navedl míč na střelu a z 25 metrů vystřelil na bránu táhlou střelu a již překonaného brankáře hostí muselo zachránit břevno. Nebezpečná byla i další situace, když Pícha z trestného kopu centroval od půlící čáry na první tyč, kde se dostal k hlavičce Zeman, ale hostující brankář jeho hlavičku vytěsnil na roh. Do další dobré šance se mohl dostat Zeman, kterému adresoval přihrávku Mára, ale dobře vyběhnuvší brankář hostí byl u míče o chviličku dříve a stačil tak odkopnout míč do bezpečí. V další situaci rozhodčí nepochopitelně neodpískal jasné hraní rukou v pokutovém území, když chtěl hostující obránce odehrát vysoký míč do bezpečí, ale ten mu nedříve spadl na ruku. Přes všechny tyto šance však v prvním poločase branka nepadla.

 

Do druhé půle nastoupili domácí aktivně a hned po několika minutách si vytvořili první nebezpečnou situaci. Mára si na střed pustil autové vhazování od Lapáčka a tentokrát levou nohou vyzkoušel pozornost brankáře hostí, který trochu s problémy nakonec vyrazil na roh. Hosté hrozili zejména přes vysokého útočníka Hracha, který dobře sklepával vysoké míče, ale jejich možnosti byly většinou střely z dálky, které domácí obrana dobře zblokovávala nebo mířily vedle branky. Další šanci měli domácí po faulu na Máru. Trestný kop si vzal na starost sám faulovaný, ale jeho slabá střela nemohla hostujícímu brankáři nadělat žádné problémy. První gólová situace se zrodila v 68. minutě. Mára posunul odražený míč doleva na dobře nabíhajícího Červenského, který poslal přihrávku po zemi za obranu a na zadní tyči dobře zavíral akci Lapáček, který dokázal prostřelit brankáře hostí - 1:0. Hostům nezbývalo nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku. O pár minut později hostující Tetour likvidačním faulem zastavil Píchu, který ho předtím obral čistě o míč a opět zaúřadoval rozhodčí, který nejenže neudělil hráči hostů ani žlutou kartu, ale místo toho ji udělil zcela nepochopitelně domácímu kapitánovi Teringlovi. Pícha musel okamžitě střídat a hra domácí obrany tak utržila velkou ránu. Od tohoto okamžiku začala váznout komunikace v domácí obraně a vše vygradovalo v 76. minutě, když rozhodčí nepochopitelně neodpískal faul na domácího brankáře a nechal tak pohodlně zakončit Kálala do poloodkryté branky - 1:1. Domácí však mohli strhnout vedení na svou stranu, když se do dobré šance hnal Charypar. Hezky si obhodil brankáře, ale dal si míč daleko od nohy a proto stačil jeden z hostujících obranců odehrát míč do bezpečí. Další dobrou šanci měl ještě Burda, který se po přihrávce od Máry dostal ve vápně ke střele, kterou mu však na poslední chvíli ve skluzu zblokoval hostující obránce na roh. Rozhodnutí zápasu přišlo v 85. minutě, když se po prohraném souboji na půlící čáře dostali hosté do přečíslení, které využil Procházka střelou na zadní tyč - 1:2. Domácí se ještě snažili v posledních minutách vyrovnat, ale trestný kop Máry šel pouze nad branku a dva rohové kopy zůstaly po hříchu taktéž nevyužité.

 

Borovany se tak musely smířit s těsnou prohrou i když k výhře rozhodně neměly daleko. V dalším zápase budou Borovany hrát v Čížové proti místní rezervě. Utkání se bude hrát v neděli 13. 5. 2018 od 17:00. Přijeďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206