2. kolo

22.08.2016 07:02

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Milenovice vs. Borovany:

MILENOVICE BOROVANY 2:4 (2:1)
Branky: 23. Novotný Ladislav, 44. Vojta Vojtěch - 34. Vlk Ondřej, 50. Pícha Tomáš, 72. Zeman Petr, 78. Uhlíř Martin
Základní sestava Borovan: Vanýsek Vladislav - Šerhant Zdeněk, Teringl Marek (K), Krejčí David, Vítek Tomáš - Mára Petr, Vítek Marian, Kudrna Jakub, Barták Jan - Vlk Ondřej, Zeman Petr
Střídající hráči: Uhlíř Martin, Červenský Jiří, Černohorský Jakub, Stejskal Patrik, Pícha Tomáš
Rozhodčí: Měchura Petr - Štěrba Zdeněk


V prvním mistrovském utkání zavítal náš tým na hřiště Milenovic, kde je opravdu krásný areál. Počasí na fotbal bylo téměř ideální. Domácí v tomto zápase začali velmi dobře, byli aktivnější a zejména milenovičtí útočníci dělali hostujícím zadákům nemalé problémy. Domácí se dostali do vedení ve 23. minutě, ale hosté po 11 minutách srovnali stav. Těsně před koncem prvního poločasu však domácí vstřelili druhou branku. Ve druhém poločase už to ze strany hostů bylo herně mnohem lepší. Neztráceli tolik míčů a zejména příchodem Tomáše Píchy na hřiště měli mnohem jistější rozehrávku směrem dopředu. Svou převahu korunovali třemi góly a po zásluze si odvážejí z Milenovic tři body.

Domácí hráči vstoupili do utkání velice aktivně a hostům delší dobu trvalo, než se pořádně rozkoukali a dostali se do hry. Po jedné nevyužité šanci, kdy domácí nastřelili tyč se skóre zápasu změnilo ve 23. minutě. Milenovice kopaly roh, který hostující obrana odhlavičkovala pouze na střed velkého vápna, kde se do míče opřel jeden z domácích hráčů. Jeho střela by pravděpodobně šla mimo branku, ale Ladislav Novotný hlavou tečoval míč mimo dosah Vladislava Vanýska. Nutno dodat, že hostující obrana tento gól soupeři darovala pomalým vyběhnutím, protože jinak by se zcela jistě nacházel střelec první branky v ofsajdu. Hosty tento gól nepoložil a po 11 minutách se dočkali vyrovnání. Ve 34. minutě si na středu hřiště převzal míč Petr Mára, obhodil si bránícího hráče a roztáhl hru do pravé strany na nabíhajícího Zdeňka Šerhanta. Ten svým hezkým centrem vybídl ke skórování Ondřeje Vlka, který si v pokutovém území hlavou našel míč a uklidil ho do branky - 1:1. Domácí chtěli opět strhnout vedení na svou stranu a nebýt hostujícího brankáře Vanýska, tak by se hned po pár minutách opět měnil stav. Dvě šance domácích hezky zlikvidoval, ale při třetí šanci již gólu zabránit nedokázal. Ve 44. minutě si totiž na hranici ofsajdu převzal míč Vojtěch Vojta a podél brankáře Vanýska upravil poločasový stav utkání na 2:1 pro domácí Milenovice.

Do druhého poločasu vstoupili velice dobře hosté. V 50. minutě zahrávali přímý kop z pravé strany. Ten si vzal na starost Tomáš Pícha a svou střelou vyrovnal na 2:2, když se domácí brankář nestačil včas přesunout k pravé tyči, aby zabránil brance. Velikou šanci na otočení výsledku měl Petr Mára. Z levé strany si hezky narazil s Ondřejem Vlkem a postupoval ze strany sám na brankáře. Svou střelu však namířil pouze do levé tyče. Třetí gól se hostům podařilo vstřelit zásluhou patičky Petra Zemana, který si v 72. minutě naběhl na rohový kop a se štěstím trefil patou míč, který se od vzdálenější tyče odrazil do branky. Uklidňující čtvrtou branku přidal v 78. minutě Martin Uhlíř, když obdržel před prázdnou branku nádhernou nahrávku od Ondřeje Vlka. V závěru zápasu se na levé straně prodral do vápna Petr Mára a zpětnou přihrávkou našel Ondřeje Vlka, který mohl navýšit náskok hostů, ale svou střelu poslal vysoko nad.

Borovany si tedy po tomto zápase připisují do tabulky 3 body. Napomohl jim k tomu zejména velmi zlepšený výkon ve druhém poločase, kdy se dokázali třikrát střelecky prosadit a otočit stav zápasu z 2:1 na 2:4. V příštím zápase doma Borovany budou hostit Krč. Utkání se hraje v neděli 28. srpna od 17:00. Přijďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206