18. kolo

23.04.2018 16:14

 

Report ze zápasu Borovany vs. Záhoří:

BOROVANY ZÁHOŘÍ 3:4 (1:2)

Branky: 2. Barták Jan, 82. Zeman Petr, 88. Pícha Tomáš - 19. Polívka Miroslav (pen.), 42. Mrkos Michal, 56. Ciboch Petr, 80. Rutrle Martin

Sestava Borovan: Stejskal Patrik - Teringl Marek (K), Kovařík Jiří, Bában František, Mára Petr - Pícha Tomáš, Fara Jiří, Barták Jan, Charypar Vladimír - Vlk Ondřej, Zeman Petr
Střídající hráči: Červenský Jiří, Uhlíř Martin, Černohorský Jakub, Pekárek Tomáš, Mrzena Lukáš
Rozhodčí: Měchura Petr, Kalina Josef, Štemberk Daniel

 

V dalším zápase Borovany opět těsně prohrály. Tentokrát se Záhořím s výsledkem 3:4. Borovany sice šly hned ve 2. minutě do vedení, ale Záhoří v průběhu zápasu otočilo skóre až na 1:4. Borovany v závěru zápasu stihly pouze zkorigovat nepříznivý výsledek na 3:4.

 

Tentokrát diváci na první gól dlouho nečekali. Již ve 2. minutě se velmi dobrým náběhem z levé strany prezentoval Fara, dostal přesnou přihrávku za obranu od Máry a poté centroval před branku. Hostující obrana sice dokázala odvrátit míč, ale pouze na velké vápno, kde se do míče bez přípravy opřel Barták a krásnou brankou otevřel skóre tohoto utkání - 1:0. Domácím však paradoxně tato branka spíše ublížila a po pár minutách hry začali otěže zápasu přebírat hosté. Ti měli většinu odražených míčů, mnohem častěji vyhrávali osobní souboje a z toho také plynula jejich územní převaha. Záhoří se dočkalo vyrovnání v 19. minutě. Mára při bránění soupeře záhrál po předchozím autovém vhazování rukou ve vlastním vápně a rozhodčí odpískal pokutový kop. Ten si postavil hostující Polívka a nedal Stejskalovi v domácí brance šanci na úspěšný zákrok - 1:1. Při další šanci hostů pomohla Stejskalovi pravá tyč, když podcenil skákavý míč a k překvapení všech tato situace mohla skončit lacinou brankou. Další branka padla až ve 42. minutě a postaral se o ní hostující Mrkos. Ten se dobrým náběhem vyhnul ofsajdové pasti a po parádním obloučku přes obrannou řadu od Polívky se dostal do zakončení a umístil míč přesně k pravé tyči Stejskalovy branky. Tímto stavem skončil první poločas.

 

Po přestávce sice domácí chtěli rychle vyrovnat stav utkání, ale to se bohužel nekonalo. Hosté hrozili zejména rychlými náběhy za obranu a jedna taková akce jim v 56. minutě vyšla. Hosté se po ztrátě domácích na půlicí čáře dostali do přečíslení, které využil dobrou střelou Ciboch. Nutno však dodat, že domácí brankář se snažil střelu vyrazit, ale dokázal ji pouze rukavicemi usměrnit do pravé šibenice místo toho, aby střelu vyrazil mimo - 1:3. V 80. minutě byl rozdíl ve skóre již třígólový. Hosté kopali standardní situaci ze 30 metrů a dobrou střelu vyrazil Stejskal nesmyslně pouze před sebe místo toho, aby míč vyboxoval daleko od své brány. K vyraženému míči se dostal nejrychleji hostující Rutrle a zakončení pro něj již bylo celkem snadné - 1:4. Domácím se však podařilo rychle odpovědět, když se v 82. minutě dostal do zakončení Zeman a trochu i se štěstím prostřelil brankáře hostů - 2:4. To domácí nabudilo a rázem začali hrát o poznání lépe. Odměnou jim za to bylo snížení stavu na rozdíl jediné branky, když se po pěkném uvolnění dostal do zakončení Pícha a i díky teči hostující obrany skončil míč v síti - 3:4. Další branku už však domácí nestihli vstřelit a tak se museli smířit s prohrou 3:4.

 

Tento víkend měly Borovany hrát v nedalekých Bernarticích, ale jelikož rezerva Bernartic svůj tým odhlásila ze soutěže, tak budou mít Borovany volno. Další zápas se tedy bude hrát opět v Borovanech a to v neděli 6. 5. 2018 od 15:00 proti Smetanově Lhotě. Přijďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206