17. kolo

18.04.2017 08:31

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Borovany vs. Bernartice "B":

BOROVANY BERNARTICE "B" 4:2 (2:1)

Branky: 29. Vlk Ondřej, 39. Vlk Ondřej, 62. Zeman Petr, 85. Pícha Tomáš - 21. Šerhant Petr, 66. Kotšmíd Roman

Základní sestava Borovan: Teringl Marek - Červenský Jiří, Pícha Tomáš, Krejčí David, Kovařík Jiří - Barták Jan (K), Mára Petr, Zeman Petr, Doskočil Miroslav - Vlk Ondřej, Kudrna Jakub
Střídající hráči: Uhlíř Martin, Pekárek Tomáš, Stejskal Patrik, Kukrál Zdeněk
Rozhodčí: Šika Miroslav - Smrček Martin, Hadáček Pavel


V dalším zápase hostili borovanští před velmi slušnou návštěvou, čítající přibližně 100 diváků, rezervní tým z nedalekých Bernartic. V tomto derby se sice do vedení dostali hosté, ale domácí třemi brankami otočili stav utkání na 3:1 a i po snížení na 3:2 nezpanikařili a ke konci zápasu přidali pojišťující čtvrtou branku.

Domácí tento zápas začali vlažně, přesto se jim naskytla slušná šance v úvodu zápasu. Hostující Hrádek totiž při odkopu centru špatně trefil míč a Mára měl poté možnost poprvé rozvlnit síť v hostující brance. Jeho střela z velkého vápna však šla vysoko nad bránu. Pro domácí byla škoda, že si Mára nevšiml ještě lépe postaveného spoluhráče Vlka, který by se po krátkém přistrčení míče ocitl sám před brankářem. Hosté byli v úvodu zápasu aktivnější a možná i proto se jim podařilo vstřelit úvodní branku zápasu. Ve 21. minutě si dobře naběhl do pravého křídla Zdeněk Šerhant, kde ho svým přesným pasem našel Stanislav Češka. Hostující záložník si poradil s Červenským a z pravé strany přihrál před prázdnou bránu svému bratrovi Petrovi Šerhantovi, který už měl snadný úkol a doklepl míč do sítě - 0:1. Domácí se po obdržené brance snažili co nejdříve srovnat stav utkání, ale málem obdrželi další branku. To se totiž po špatné kombinaci domácích dostal k míči hostující Kotšmíd. Svou střelou sice přehodil domácího brankáře, ale míč se nakonec odrazil od tyče a poté ho Teringl schoval do náruče. Domácí poté přepnuli na vyšší stupeň, zlepšili kombinaci i pohyb a jejich aktivita přinesla své ovoce ve 29. minutě. Mára našel hezkou přihrávkou za obranu domácího kanonýra Vlka, který si hrudí zpracoval míč ukázkově do běhu a poté zamířil přesně na přední tyč - 1:1. Ve 39. minutě vyrobil velkou hrubku hostující Suchopár, když při odkopu netrefil míč a nabídl tak Vlkovi další velkou šanci na skórování. Tou Vlk nepohrdl a svou levačkou vymetl všechny pavouky v levé šibenici - 2:1. Další obrovskou šanci měl ještě v první půli Kudrna. To když poslal Vlk střílený centr před bránu, kde se do zakončení dostal Zeman. Jeho střelu hostující brankář Kunt vyrazil na břevno, odražený míč si našel právě Kudrna, na kterého zývala prázdná brána, ale svou hlavičku nedokázal zamířit mezi tři tyče. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Druhý poločas začali lépe domácí. Měli možnost zahrávat několik rohových kopů, ale další branku ne a ne přidat. To se povedlo až v 62. minutě. Mára si ve středu hřiště poradil s protihráčem a poslal dlouhou přihrávku na Zemana, který poté šel z pravé strany sám na brankáře a dokázal vstřelit třetí branku domácích - 3:1. Domácím se poté naskytla další velká šance. Hosté chybovali na vlastní polovině v rozehrávce a domácí se najednou řítili 3 na 1 směrem na hostující bránu. Bohužel si domácí s tímto brejkem nedokázali poradit a špatnou přihrávkou na spoluhráče tuto akci zmařil kapitán Barták. Nevyužití této šance domácí mrzelo o pár chvil později. V 66. minutě totiž Pícha při odkopu špatně trefil míč a hostující Kotšmíd poté dokázal prostřelit domácího brankáře - 3:2. Snížení stavu však s domácími neotřáslo. Spíše naopak. Chtěli co nejdříve vstřelit další branky a šancí k tomu měli hned několik. Činili se zejména Kudrna, Vlk a Zeman. Vlk trefil v jedné ze svých šancí tyč, podruhé poslal míč o půl metru vedle tyče. Zeman po pěkné akci obešel i brankáře, ale z velkého úhlu také orazítkoval pouze tyč. Kudrnu ve všech třech případech vychytal hostující Kunt. Další šanci jít do samostatného úniku mohl mít po přihrávce od Máry Vlk, ale pomezní rozhodčí byl proti a odmával ofsajd, kterému se divili všichni hráči na hřišti. Čtvrté branky se nakonec domácí dočkali v 85. minutě. Trestný kop šel zahrávat Pícha a svou střelu poslal přesně k levé tyči - 4:2. Zápas už se pak v klidu dohrával a nechal tak zapomenout na podzimní vyhecované derby.

Domácí měli sice horší vstup do zápasu, ale postupem času převzali iniciativu a nakonec zaslouženě zvítězili. Touto výhrou si borovanští do tabulky připsali první body v jarní části soutěže a posunuli se na 5. místo. Děkujeme divákům za jejich podporu. Příští zápas budou hrát Borovany proti prvnímu týmu tabulky Podolí II. Utkání se odehraje v sobotu 22. 4. 2017 od 17:00 v Šamonicích, kde Podolí II hraje své domácí zápasy. Přijeďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206