16. kolo

09.04.2018 07:47

 

Report ze zápasu Borovany vs. Albrechtice:

BOROVANY ALBRECHTICE 2:2 (1:1) PK 1:3

Branky: 40. Vlk Ondřej, 75. Burda Jan - 26. Klimeš Martin, 56. Šabatka Filip

Sestava Borovan: Stejskal Patrik - Teringl Marek (K), Doskočil Miroslav, Barták Jan, Vítek Tomáš - Mára Petr, Burda Jan, Pícha Tomáš, Alexa Jiří - Vlk Ondřej, Zeman Petr
Střídající hráči: Mrzena Lukáš, Uhlíř Martin, Černohorský Jakub, Pekárek Tomáš, Červenský Jiří
Rozhodčí: Šika Miroslav, Štemberk Daniel, Smola Tadeáš

 

V dalším zápase hostily Borovany vedoucí tým tabulky okresního přeboru Albrechtice. Hosté byli fotbalovější, ale domácí i díky bojovnosti jim byli vyrovnaným soupeřem. Utkání nakonec skončilo remízou 2:2. Bonusový bod z penaltového rozstřelu brali hosté, když domácí doslova selhali a proměnili pouze jednu ze čtyř penalt.

 

Utkání začalo svižně z obou stran, ale bez větších šancí. Skóre zápasu otevřeli ve 26. minutě hosté. Po špatné komunikaci uprostřed hřiště se na pravé straně otevřelo mnoho prostoru, který nepokryl domácí Mára. Tam si naběhl jeden hráč hostů, který poté poslal před branku přesný pas a ten zužitkoval ve vedoucí branku Klimeš - 0:1. Domácí se snažili co nejdříve vyrovnat, ale dlouho se jim to nedařilo. Hosté měli ještě další velkou šanci, když střela jednoho z hostujících hráčů orazítkovala břevno Stejskalovy svatyně. Hosté také velmi dobře zahrávali rohové kopy. Za první poločas měli 3 a při každém to před domácí brankou hořelo. Domáci však ještě v prvním poločase stihli stav utkání srovnat. Ve 40. minutě se prosadil Vlk, který nadvakrát doslova dotlačil míč do sítě - 1:1. Tímto stavem skončil první poločas.

 

Ve druhém poločase se do vedení dostali opět hosté. V 56. minutě po dlouhém autu do pokutového území se dokázal prosadit přesnou hlavičkou hostující Šabatka - 1:2. Domácí se však s prohrou nehodlali smířit a snažili se stav utkání alespoň srovnat. Alexovi, který se ocitl v obrovské šanci na malém vápně se to ještě i díky zdlouhavému zpracování nepovedlo a taktéž nebyl úspěšný ani Vlk z trestného kopu, když jeho střelu zblokovala zeď. V 75. minutě se však domácí dočkali. Burda prošel z pravé strany velmi dobře do velkého vápna a umístěnou střelou k levé tyči vyrovnal stav utkání na 2:2. Hosté mohli poté opět odskočit do vedení, ale Borovany ve třech případech zachránil od obdržené branky brankář Stejskal. V předposlední minutě utkání se do střelecké pozice zkoušel uvolnit Pícha, ale byl v pokutovém území faulován a rozhodčí bez váhání odpískal pokutový kop a tak se naskytla domácím obrovská příležitost na výhru v tomto utkání. Míč si postavil sám faulovaný Pícha, ale bohužel pro domácí trefil pouze tyč. K odraženému míči se nejrychleji dostal Zeman, jehož střela byla zblokována. Následně se míč odrazil před Máru, jehož dorážku na poslední chvíli ve skluzu zablokoval jeden z hostujících hráčů. Utkání tak dospělo k penaltovému rozstřelu. V něm dominovali hosté, když dokázali ze čtyř penalt proměnit tři. Naproti tomu domácí vstřelili pouze jednu branku ze čtyř. Trefil se pouze Zeman a nutno dodat, že přímo učebnicově do pravého horního růžku. Za domácí byli neúspěšní Teringl, Vlk a Červenský.

 

Domácí tak nakonec z tohoto zápasu berou pouze bod i když rozhodně mohli brát všechny 3 body. Chybělo k tomu pouze několik centimetrů. V dalším zápase čeká Borovany venkovní zápas proti rezervě Hradiště. Utkání se odehraje v neděli 15. 4. 2018 od 16:30. Přijeďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206