16. kolo

09.04.2017 10:41

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Krč vs. Borovany:

KRČ BOROVANY 4:1 (0:0)

Branky: 60. Hošek Petr, 70. Zoch Martin, 72. Zima Jan (PK), 84. Pícha Luboš - 87. Pícha Tomáš (PK)

Základní sestava Borovan: Stejskal Patrik - Bában František, Pícha Tomáš, Krejčí David, Kovařík Jiří - Barták Jan (K), Vítek Tomáš, Pekárek Tomáš, Mára Petr - Zeman Petr, Kudrna Jakub
Střídající hráči: Uhlíř Martin
Rozhodčí: Žemlička Tomáš, Honzík Jan


V dalším zápase borovanští fotbalisté zajížděli do Krče. Hostům sice chybělo z kádru 8 hráčů, ale přesto dokázali odehrát slušný první poločas, který skončil bez branek. Ve druhém poločase domácí postupně vstřelili čtyři branky a o vítězi tohoto zápasu bylo rozhodnuto. Čestný úspěch hostů zaznamenal tři minuty před koncem z penalty Tomáš Pícha.

První poločas byl na gólové šance skoupý a hrálo se zejména ve středu hřiště. Domácí tým měl sice převahu v držení míče a mnohem lépe kombinoval, ale ke vstřelení branky to nevedlo. Největší šanci hostů měl aktivní Zeman, který svou střelu namířil pěkně pod břevno, ale domácí brankář byl na místě a vyrazil míč na rohový kop. Z toho mohli hosté udeřit, ale nebezpečný, střílený centr proletěl vápnem a po zásahu hostujícího obránce se kopal další roh, ze kterého už hosté žádné nebezpečí pro domácí nevytvořili. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

Ve druhém poločase se již zrodilo o mnoho více šancí a nebezpečných situací. Skóre zápasu otevřel v 60. minutě domácí Hošek. Hostující Krejčí již nestačil odkopnout míč do bezpečí a Hošek v trochu krkolomné pozici stačil dorazit míč do poloprázdné brány - 1:0. O několik minut později se však hosté dostali do brankové příležitosti, kterou po milimetrové přihrávce za obranu využil Mára. Ovšem domácí pomezní rozhodčí viděl zřejmě neviděné a odmával ofsajd, který byl v zápětí i odpískán. Hosté se zlobili oprávněně, ale nebylo to nic platné. O deset minut později již domácí vedli o dvě branky. Dlouhý míč za obranu sice mířil na osamoceného domácího útočníka, který byl v ofsajdu, ale jelikož se údajně nezapojil do hry, tak situace pokračovala dál, což hostující obrana podcenila a Zoch po přehození brankáře Stejskala navýšil skóre pro domácí - 2:0. V 72. minutě fauloval ve vápně Mára a nařízený pokutový kop proměnil Zima i přesto, že hostující brankář Stejskal vystihl směr střely, ale nestačil ji již vytlačit mimo tři tyče - 3:0. V další šanci hostů se poté ocitl po pěkné přihrávce od Bartáka Pekárek, ale zradilo ho zpracování míče a rázem z velké šance nebylo nic. V 84. minutě domácí vstřelili další branku, když se ke střele za velkým vápnem odhodlal Luboš Pícha a jeho tečovaná rána trochu nešťastně prošla pod padajícím Stejskalem do brány - 4:0. V 87. minutě sehráli hosté hezkou rychlou akci, když Mára na levé straně z první pěkně prostrčil míč na Zemana, který si poté poradil se dvěma protihráči a poté byl faulován ve vápně, takže se pískala další penalta. Tu si vzal na starost Tomáš Pícha a zahrál ji úspěšně - 4:1. O minutu později si hosté vypracovali další šanci, když se Kudrna z levé strany řítil sám na domácího brankáře, ale bohužel pro hosty si s velkou šancí nedokázal dobře poradit a domácí obrana spolu s brankářem tuto šanci eliminovala.

Hosté odehráli slušné utkání, ale o lepší výsledek se připravili sami zejména při druhé brance domácích, kdy nedohráli situaci, které předcházelo ofsajdové postavení domácího útočníka. Hodně diskutabilní moment se také odehrál za stavu 1:0 pro domácí, kdy se hostům podařilo regulérní brankou vyrovnat, ale domácí pomezní rozhodčí odmával vymyšlený ofsajd. Na to se však historie již ptát nebude a na konečném výsledku to již nic nezmění. Borovanští musí zapracovat zejména na využívání svých brankových příležitostí, jelikož i stoprocentní šance často nedokáží využít ke vstřelení branky. Toto mohou Borovany napravit v dalším zápase, když v neděli 16. 4. 2017 od 16:30 přivítají na svém hřišti bernartickou rezervu. Tento zápas bude pikantní nejen ve směru toho, že je od sebe dělí pouze 2 km vzdušnou čarou, ale také proto, že se vetšina hráčů mezi sebou dobře zná a dokonce několik hráčů v minulosti působilo v týmu soupeře. Přijďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body. Buďte naším dvanáctým hráčem v tomto derby. Těšíme se na vás.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206