15. kolo

03.04.2018 07:19

 

Report ze zápasu Milenovice vs. Borovany:

MILENOVICE BOROVANY 4:2 (3:1)

Branky: 23. Anděl Simon, 27. Novotný Ladislav, 29. Kořán Jan, 90. Kovalčík Tomáš - 33. Vlk Ondřej, 48. Pícha Tomáš (pen.)

Sestava Borovan: Stejskal Patrik - Teringl Marek (K), Doskočil Miroslav, Mára Petr, Vítek Tomáš - Barták Jan, Burda Jan, Pícha Tomáš, Charypar Vladimír - Vlk Ondřej, Zeman Petr
Střídající hráči: Mrzena Lukáš, Uhlíř Martin, Kovařík Jiří, Lapáček Michal, Blažek Martin
Rozhodčí: Landík Filip, Pravda Luboš, Brodský Ondřej


V dalším zápase čekal Borovany aktuálně druhý tým tabulky Milenovice. Hosté z Borovan si zápas prohráli zejména slabou desetiminutovkou mezi 20. a 30. minutou utkání, kdy dostali 3 branky. V průběhu zápasu sice hosté snížili na 3:2 a domácí se hodně museli strachovat o výsledek, ale nakonec milenovičtí vše přečkali a v poslední minutě pečetili svou výhru gólem na 4:2.

 

Začátek zápasu byl celkem vyrovnaný a nevyskytly se žádné větší šance. Skóre zápasu se měnilo až ve 23. minutě. Domácí útočník Anděl, nedostatečně hlídaný Márou, obdržel přihrávku za obranu, dostal se do samostatného úniku a poté prostřelil Stejskala - 1:0. Ve 27. minutě domácí přidali další branku, když měli k dispozici rohový kop. Centr od rohového praporku sice Vlk odvrátil, ale pouze na velké vápno, kde byl připraven nehlídaný Novotný a povedenou střelou pod břevno zvýšil vedení domácích - 2:0. Zmar hostů dovršil ve 29. minutě Mára. Domácí posílali střílený centr z pravé strany na malé vápno, Mára nedokázal dobře trefit míč a lehkou tečí nešťastně zamířil do vlastní brány. Branka byla nakonec uznána domácímu Kořánovi - 3:0. Hostům však pomohl šťastný gól ze 33. minuty. Vlk se obtočil okolo svého strážce a poté po podklouznutí ještě stačil vystřelit z velkého vápna. Domácí brankář jistil situaci, ale vinou terénu míč nečekaně odskočil a dokutálel se do branky za překvapeného Kozmu - 3:1. Hosté poté ožili a připravili si další šance. Obávaný hlavičkář Vlk, však neměl svůj den a hlavou mířil po centru z pravé strany mimo tři tyče. V další šanci se ocitl Pícha, když se po ose Mára, Vlk, Charypar dostal ke střele z velkého vápna, ale branku přestřelil. Poločasový stav byl tedy 3:1 pro domácí.

 

Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe hosté a již ve 48. minutě měli po faulu na unikajího Zemana k dispozici pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Pícha a bylo rázem zaděláno na pořádné drama - 3:2. Snížení stavu vlilo hostům novou krev do žil a dalších 20 minut diktovali temto hry. Domácí se pouze bránili a osvobozovali se jen za cenu odkopů. Hosté vyvinuli velký tlak, ale ani po sérii trestných kopů, rohových kopů a centrů do vápna se nedokázali gólově prosadit. Buď jim stál v cestě domácí brankář Kozma nebo také v jednom případě domácí zachránila tyčka. Domácí z ojedinělé akce také branku nevstřelili, když se po prodlouženém míči dostal ke střele Anděl. Přehodil však nejen Stejskala, ale i branku. Milenovičtí však nakonec vše přečkali a druhou část druhého poločasu alespoň částečně srovnali hru. O poslední změnu skóre se postaral v 90. minutě domácí Kovalčík, který z trestného kopu zamířil přesně na vzdálenější tyč a pečetil tak vítezství domácích - 4:2.

 

Hosté neměli v tomto utkání dobrý začátek, ale postupně se zlepšovali a jejich výkon gradoval zhruba po hodině hry. Nedokázali však srovnat stav utkání na 3:3, což se ukázalo jako rozhodující moment tohoto zápasu. Bojovnost a snaha se hostům upřít nedala, ale musejí ještě výrazně zapracovat na kvalitním zakončení, protože to je v tomto utkání stálo 3 body.

 

Další zápas budou hrát Borovany na svém hřišti v neděli 8. 4. 2018 od 15:00 proti vedoucímu celku tabulky Albrechticím. Přijďte naše hráče podpořit v boji o další body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206