14. kolo

27.03.2017 08:44

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Oslov vs. Borovany:

OSLOV BOROVANY 3:2 (1:0)
Branky: 3. Hubáček Jakub (PK), 46. Fořt Petr, 57. Novák Ondřej - 54. Vlk Ondřej, 75. Fara Jiří
Základní sestava Borovan: Vanýsek Vladislav - Bában František, Barták Jan (K), Krejčí David, Červenský Jiří - Fara Jiří, Vítek Tomáš, Pícha Tomáš, Zeman Petr - Kudrna Jakub, Vlk Ondřej
Střídající hráči: Uhlíř Martin, Pekárek Tomáš, Mára Petr
Rozhodčí: Humr Ondřej - Trkovský Tomáš, Kaštánek Libor


V prvním jarním kole zavítali borovanští fotbalisté na hřiště posledního týmu okresního přeboru Oslova. Zápas však vůbec nevypadal jako souboj čtvrtého týmu se čtrnáctým. Domácí byli po většinu času lepším týmem a předčili svého soupeře zejména v bojovnosti a ve vůli po vítězství.

Skóre zápasu se měnilo již ve třetí minutě. Červenský v pokutovém území fauloval a byl nařízen pokutový kop, který bezpečně proměnil domácí Hubáček - 1:0. Hosté se snažili o vyrovnání, ale za celý první poločas si vypracovali snad jen dvě šance, které stojí za zmínku. V jedné se ocitl mladík Kudrna, když šel z pravé strany sám na bránu, ale dostal se s míčem již blízko k domácímu brankáři a nedokázal ho prostřelit. Ve druhé šanci nechybělo mnoho, aby bylo srovnáno. Pícha se dostal ke střele za vápnem, ale svou levačkou jen o několik centimetrů minul levou tyč. Domácí byli směrem dopředu velmi nepříjemní a také si vytvořili několik brankových příležitostí. Z těch však domácí netrefili branku nebo si s nimi poradil hostující brankář Vanýsek. Po prvním poločase byl tedy stav 1:0 pro domácí Oslov.

Do druhého poločasu vlétli hosté s jednoznačným cílem vstřelit co nejrychleji vyrovnávací branku. Jejich záměr však pokazil hned ve 46. minutě hostující brankář Vanýsek, který při odkopu míče po malé domů chtěl ještě udělat kličku domácímu Fořtovi, ale ten ho o míč obral a poslal balón do prázdné brány - 2:0. Snížení stavu mohl krátce poté zařídit Mára, který se uvolnil od levé postranní čáry na střed, ale jeho dalekonosný pokus skončil jen těsně nad pravou šibenicí. Hosté se vehementně tlačili do útoku a v 54. minutě se dočkali snížení stavu. Krejčí vybídl přesnou přihrávkou Vlka, který se z levé strany hnal na brankáře, udělal mu kličku a nakonec z úhlu poslal míč do prázdné brány - 2:1. Hosty ale po dalších třech minutách zchladil domácí Novák. Domácí zahrávali trestný kop, střelu mířící k pravé tyči sice Vanýsek vyrazil, ale pouze před nohy dobíhajícího Nováka, který dorazil míč do sítě - 3:1. Domácí poté měli možnost navýšit skóre po dalším penaltovém zákroku Červenského. K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný Zajíček, ale vysoko přestřelil. Hostům se v 75. minutě podařilo vstřelit kontaktní branku, když po zmatcích v domácí obraně se míč odrazil přesně k nohám Fary, pro kterého nebyl problém dopravit míč do domácí svatyně - 3:2. Hosté měli do konce zápasu ještě několik šancí na vyrovnání, ale vstřelit branku se jim už nepodařilo.

Domácí tak nakonec udrželi vedení a berou tři body za výhru 3:2. Hosté si předvedeným výkonem nezasloužili bodovat, domácí byli agresivnější a hlavně měli větší vůli po vítězství. Hosty tentokrát moc nepodržel jinak výborně chytající Vanýsek, který si snad veškerou jarní smůlu vybral v tomto zápase. V dalším zápase přivítají borovanští na svém hřišti Milenovice v sobotu 1. 4. 2017 od 16:00. Přijďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206