14. kolo

23.03.2016 11:06

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/811

 

Report ze zápasu Protivín "B" vs. Borovany:

PROTIVÍN "B" BOROVANY 4:0 (2:0)
Branky: 37. Veselý Luboš, 45. Jaroš Jan, 68. Sládek Petr, 84. Burda Pavel
Sestava Borovan: Albrecht Jan - Šerhant Zdeněk, Teringl Marek (K), Černohorský Jakub, Barták Jan (Nimburský Lukáš) - Fara Jiří, Mára Petr, Pícha Tomáš, Doskočil Miroslav - Blažek Martin, Pekárek Tomáš (Stejskal Patrik)
Rozhodčí: Peklo Michal - Haviar Luděk, Tanáč Vladislav

 

První zápas Borovan v jarní části okresního přeboru mezi domácím Protivínem "B" a hostujícími Borovany byl zcela v režii domácího týmu. Po celý zápas byli domácí fotbalovější, lépe kombinovali a byli agresivnější v osobních soubojích. Naopak hosté byli u všech míčů o krok později a na domácí fotbalově nestačili. Protivínští dokráčeli v poklidu k vítězství 4:0 a to ještě mnoho vyložených šancí neproměnili nebo je vychytal hostující brankář Jan Albrecht.

Během prvního poločasu se hrálo zejména na útočné polovině domácího celku. Protivín se snažil co nejdříve vstřelit úvodní branku zápasu, ale dlouho se to domácím nedařilo. Dočkali se až ve 37. minutě, kdy zahrávali trestný kop. První střelu sice zblokovala zeď, ale Luboš Veselý si odražený míč zpracoval a levačkou zamířil přesně k levé tyči nechytatelně pro hostujícího brankáře Jana Albrechta. Ten si vybral slabší okamžik ve 45. minutě, když mizerně odkopl balon přesně na kopačky domácích. Ti rychlou přihrávkou za obranu dokázali tohoto zaváhání využít a Jan Jaroš zvýšil na 2:0 "gólem do šatny".

Do druhého poločasu vstoupili sice hosté lépe, než do toho prvního, ale gólově se prosadit nedokázali. Domácí si vytvářeli šanci za šancí, ale často i ty vyložené nedokázali přetavit v další branku. Další změna stavu přišla v 68. minutě. Domácí zahrávali rohový kop a i když byl Petr Sládek těsně bráněný, tak se dokázal prosadit hlavou a s přispěním tyče rozvlnil síť hostující branky potřetí. Konečnou podobu dal výsledku Pavel Burda v 84. minutě. Domácí opět kopali rohový kop, míč propadl až na zadní tyč, kde se s tím Pavel Burda moc nepáral a vymetl všechny pavouky v pravé šibenici. Největší šanci hostů neproměnil Tomáš Pícha, když postupoval téměř sám na domácího brankáře. Bohužel pro hosty však těsně minul pravou tyč.

Domácí odehráli velmi dobré utkání a pokud budou předvádět stejné výkony i v ostatních zápasech, tak zcela jistě budou atakovat nejvyšší příčky v tabulce. Borovany na toto utkání musí rychle zapomenout, protože se jim vůbec nepovedlo a s takovými výkony by začali strmě klesat tabulkou dolů. Toto se v podstatě potvrdilo i po 14. kole. Po podzimu byli borovanští na pátém místě a po této prohře rázem klesli na osmé místo. Další zápas budou hrát Borovany na domácím hřišti a jejich soupeřem budou Albrechtice. Doufejme, že se borovanští z tohoto zápasu poučí a předvedou mnohem lepší výkon před domácími fanoušky.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206