12. kolo

31.10.2016 08:28

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Protivín "B" vs. Borovany:

PROTIVÍN "B" BOROVANY 1:1 (1:0) PK 0:3
Branky: 11. Chalupa Lukáš - 86. Zeman Petr
Základní sestava Borovan: Vanýsek Vladislav - Bában František, Teringl Marek (K), Krejčí David, Červenský Jiří - Vítek Tomáš, Pekárek Tomáš, Mára Petr, Stejskal Patrik - Zeman Petr, Kudrna Jakub
Rozhodčí: Peklo Michal - Matura Jan, Štěrba Zdeněk


V dalším zápase cestovali borovanští do Protivína, kde se utkali s místním rezervním týmem, který se drží na druhém místě tabulky okresního přeboru. Hosté se sice horko těžko sešli, aby vůbec dali dohromady 11 hráčů, ale i tak dokázali se silným protivníkem urvat dva body. Domácí se sice rychle ujali vedení a po většinu zápasu byli aktivnějším týmem, ale nebyli schopni přidat pojišťující druhý gól, což se jim v závěru zápasu vymstilo, když hosté dokázali vyrovnat. Penalty naprosto ovládly Borovany, když v brance čaroval výborný Vanýsek, který ani jednou nekapituloval.

Hosté byli rádi, že vůbec dali dohromady 11 hráčů a proto byla sestava velice improvizovaná. Z různých důvodů chybělo mnoho hráčů jmenovitě Vlk, Pícha, Barták, Fara, Doskočil, Uhlíř, Kukrál a další. Domácí se hned od začátku snažili o vstřelení rychlé první branky a to se jim v 11. minutě podařilo. Paradoxně dokázali skórovat ne po předem vypracované šanci, ale zásluhou nedorozumnění hostujících stoperů. Míč totiž propadl mezi stopery přesně na domácího Chalupu, ten postupoval téměř sám na Vanýska a s nabídnutou šancí si poradil - 1:0. Hosté se k ohrožení domácí branky sice moc nedostávali, ale když přišla jejich první šance, tak byla hned stoprocentní. Červenský přesným nákopem našel Kudrnu, který si výborně zaběhl za hostující obranu a postupoval sám na domácího brankáře. Ke smůle hostů si však při provádění kličky moc předkopl míč a nakonec z této velké šance nebylo nic. Domácí byli většinu času na míči, dobře kombinovali, dobře se pohybovali, ale ke kýženému druhému gólu to nevedlo. Hostující obrana totiž dokázala zažehnat veškerá nebezpečí po centrovaných míčích ze stran i z rohových nebo trestných kopů. Při další šanci hostů, kdy akci založil výborným vypíchnutím míče Kudrna, poté posunul na Máru a ten dával průnikovou přihrávku na Zemana, se pískal správně ofsajd, tudíž z této akce taktéž nebylo nakonec nic zajímavého. Do konce prvního poločasu se již skóre nezměnilo a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí Protivín "B".

Ve druhém poločase se opakoval ten samý scénář. Domácí se snažili vstřelit druhou branku a hosté trpělivě bránili jejich útočné výpady a čekali na svou šanci. Domácí si několik brankových příležitostí sice vypracovali, ale v důležitých momentech jim chyběl větší klid a přesnost v zakončení. Největší šanci domácích ve druhé půli zlikvidoval výborný Vanýsek. Hostující stoper Krejčí totiž ve vápně špatně trefil míč, ten šel do protipohybu Vanýska pod břevno, ale hostující brankář se v tento okamžik vyznamenal, střelu vyšrábl na rohový kop a tímto zákrokem dál živil naděje hostů na bodový zisk. Domácí druhou branku nakonec nevstřelili a to se jim čtyři minuty před koncem vymstilo. Zeman si zpracoval míč u půlicí čáry, narazil si s Kudrnou, čímž se zbavil svého strážce a poté střelou z dobrých 25 metrů přes obránce prostřelil domácího brankáře - 1:1. Radost hostů, kteří na sebe naskákali jako po zisku Stanley Cupu, byla obrovská. Na straně protivínských zavládlo očividně veliké zklamání. Do konce zápasu si remízový stav hosté pohlídali a tak skončil zápas po devadesáti odehraných minutách nerozhodně 1:1.

Následovaly pokutové kopy, ve kterých začínali hosté. V první sérii Krejčí proměnil, domácího hráče výborně vychytal Vanýsek. Ve druhé sérii Kudrna taktéž proměnil a podtrhl tak svůj skvělý výkon v tomto utkání, domácího hráče opět bravurně vychytal Vanýsek. Ve třetí sérii s přehledem proměnil Zeman, domácí hráč branku přestřelil a tak se hosté mohli radovat ze zisku bonusového bodu.

Hosté tak dosti nečekaně vyválčili na hřišti soupeře dva doslova zlaté body a posunuli se tak na páté místo v tabulce před Čížovou "B". Hostům zahrála velmi dobré utkání celá obranná čtveřice v čele s brankářem Vanýskem, který zejména v pokutových kopech doslova čaroval. Ve středu zálohy si vzájemně dobře vyhověli Mára s Vítkem, na stranách si svou práci směrem dozadu dobře odvedli Stejskal s Pekárkem. V útoku se prezentoval výborným výkonem teprve patnáctiletý Kudrna, který společně s jediným střelcem hostů Zemanem celé utkání zaměstnával protivínskou obranu. V dalším zápase budou Borovany hostit na domácím hřišti Královu Lhotu. Utkání se bude hrát v sobotu 5. 11. 2016 od 14:00. Přijďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206