11. kolo

24.10.2016 08:42

ZÁPASY, TABULKA A NÁSLEDUJÍCÍ KOLO:

souteze.fotbal.cz/turnaje/homepage/905789f8-3362-46bc-8c66-d977cdc4246f

 

Report ze zápasu Borovany vs. Kostelec:

BOROVANY KOSTELEC 4:1 (2:0)
Branky: 24. Vlk Ondřej, 31. Vlk Ondřej, 51. Zeman Petr, 70. Červenský Jiří - 89. Růžička Miroslav
Základní sestava Borovan: Vanýsek Vladislav - Bában František, Teringl Marek (K), Krejčí David, Vítek Tomáš - Červenský Jiří, Pícha Tomáš, Barták Jan, Doskočil Miroslav - Zeman Petr, Vlk Ondřej
Střídající hráči: Kukrál Zdeněk, Fara Jiří, Uhlíř Martin, Mára Petr, Kudrna Jakub
Rozhodčí: Pávec Pavel - Trkovský Tomáš


V dalším zápase přivítaly Borovany na svém hřišti mužstvo Kostelce. Tomuto utkání předcházelo slavnostní předání slávisticko-borovanského dresu dlouholetému hráči Jiřímu Červenskému, který slavil čtyřicáté narozeniny. Domácí sice toto utkání nezačali nejlépe, ale postupem času převzali iniciativu a po čtyřech vstřelených brankách nakonec zaslouženě vyhráli i přes obdrženou branku v předposlední minutě utkání.

Hosté z Kostelce začali v Borovanech velmi svižně a prvních 15 minut přehrávali domácí tým. K jejich smůle si však vážnější šanci nevypracovali. Poté se postupně začali zahřívat borovanští. Několik nadějně se rozvíjejících akcí však nedokázali dotáhnout ke kýženému gólu. Přesto se ve 24. minutě mohli domácí fanoušci poprvé radovat. Brankář domácího týmu Vanýsek poslal dopředu dlouhý nákop, hostující obrana zaspala s odehráním míče, Vlk se protlačil k hlavičce a potvrdil svou pověst kanonýra, když přehodil brankáře hostí - 1:0. Identická situace se opakovala ve 31. minutě. Vanýsek opět oslovil dlouhým nákopem Vlka, který se přes nedůraznou obranu hostí dostal k hlavičce a znovu přehodil brankáře Kostelce - 2:0. Domácí tým poté podržel Vanýsek, když několika jistými zákroky zabránil průchodu míče do sítě. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro Borovany.

Ve druhém poločase se v 51. minutě dokázal prosadit i druhý domácí útočník. Vanýsek opět dlouze vykopl od své brány, tento míč si doběhl Zeman a procedil míč mezi nohama hostujícímu brankáři - 3:0. V dalším průběhu zápasu se po jednom z rohových kopů domácích dostal k pěkné střele Zeman, ale hostující obrana stihla jeho střelu směřující do branky zablokovat. V 70. minutě domácí využili rychlého přechodu do útoku, když Bában na pravé straně vybojoval míč, posunul na Vlka, ten z jedničky přiťukl do strany na Zemana jehož přihrávku na zadní tyč usměrnil levou nohou do sítě oslavenec Červenský - 4:0. V další šanci neuspěl Pícha, jehož přímý kop stačil u své levé tyče zlikvidovat hostující strážce svatyně. Poté si pěkně narazil Mára s Bartákem a první jmenovaný se tlačil z pravé strany do vápna, kde zpětnou přihrávkou našel zcela volného Kukrála, ale ten svou střelu uspěchal a vystřelil hodně mimo branku. V předposlední minutě pokazil Vanýskovi čisté konto hostující kapitán Růžička, když si po přímém kopu nejvýše vyskočil na centr z pravé strany a zamířil přesně - 4:1.

Domácí tak zaslouženě získali další 3 body do tabulky. V bráně je podržel jistý a se třemi asistencemi i velice produktivní Vanýsek. Dobré utkání odehrála i obranná čtveřice a v útoku zlobili hosty rychlonohý Zeman i zkušený Vlk, kteří zatížili konto svého soupeře třemi brankami. V dalším zápase budou Borovany cestovat do Protivína, kde je čeká souboj s místním rezervním týmem. Utkání se bude hrát v neděli 30. října od 14:30. Přijeďte naše hráče podpořit v boji o další mistrovské body.

Kontakt

Jiří Červenský- 777 242 970

TJ BOROVANY
39843 Bernartice
Česká Republika

Karel Černý
Tel.: +420 605 842 206